Vaspitačica u vrtiću puštala deci pesmu “Žena od sultana”, roditelji pobesneli

“Zakleo se bumbar” i “Išli smo u Afriku da sadimo papriku”, očigledno više nisu pesme koje se trude vaspitači da puste deci, već umesto toga slušaju tvrdi folk i što je najgore u svemu tome, misle da je to sve u redu.

Nakon što je u na društvenim mrežama objavljen video na kojem se vidi kako u dečjoj igraonici u Republici Srpskoj pevač Goci benda izvodi pesmu “Neće gara da primi vakcinu”, a deca igraju kolo i pevaju, imamo ponovo situaciju gde se mališanima plasiraju narodnjaci kao zvuk koji bi trebalo da prihvate i da uživaju.

Jedan ogorčeni roditelj iz Severne Makedonije poslao je redakciji “Fri Presa” snimak na kojem se vidi kako vaspitačica u vrtiću petogodišnjacima pušta turbo folk pesme, dok ih i poziva da igraju i pevaju.

Pesma koja se čuje u pozadini je “Žena od sultana” pevačice Tijane Milentijević. Na snimku se vidi kako deca igraju, a vaspitačica im viče: “Hajde pevajte, inače ću ugasiti”.

Vaspitačica nam je poslala snimak kako bi se “pohvalila” šta su radili tog dana, jer nas obaveštava o dnevnim aktivnostima. Kada sam video snimak pao sam u nesvest. Nije mi jasno posle kog programa se pušta pesma “Žena od sultana”. Zar nema dovoljno lepih dečjih pesama koje deca mogu da pevaju? Ako je toliko htela, mogla je da pusti neke disko pesme, a ne turbo folk i kič – kaže roditelj, a prenosi “Sloboden Pečat”.

Krajiške pesme, tvrdi folk, Miki Milane, Žena od Sultana… samo se ređaju numere koje vaspitačice puštaju i uče decu da je sve to odlična stvar za đuskanje. Pustite im ipak dečje pesme, neka se raduju bumbaru koji će na livadi da napravi red, neka tapšu i plešu uz “Kad si srećan”. Učite ih da budu deca, za folk neka sami biraju kad porastu da li će slušati ili ne.

  • Izvor:
  • Noizz.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *