Da zalijem sada rakijom jer mislim da sam zvanično Srbin – jutjuber iz Kanade oduševljen Nišom

Jedan par iz Kanade već mesec dana je na proputovanju Srbijom, a svoje avanture stavlja na Jutjub i sve što im se (ne)dopada objavljuju u video prilozima. Nakon što su imali reči hvale, ali i kritike za Beograd i Novi Sad, na red je došao Niš koji je uspeo da ih oduševi.

Srbija ima najbolji roštilj, a u Nišu je najbolji restoran na svetu – poručuju svojim pratiocima na Jutjubu Stiv i Ivana sa kanala “JetLag Warriors” koji objavljuju vlogove iz raznih zemalja i gradova.

U Nišu su bili u novembru, a najjači utisak na njih ostavila je hrana, ali i izgled zgrada i tragovi istorije koje su opisali kao mračne i moćne.

Kažu da nisu ni planirali da u Nišu snimaju video o hrani, ali ćevabdžinice su ih najpre privukle roštiljem u izlogu, a onda ih je ukus oduševio, pa su tražili preporuku za kafanu koju bi mogli da posete.

Preporuke Nišlija odvele su ih u kafanu “Mrak”, koju su opisali kao lokalnu kafanu koja služi najbolju hranu na svetu.

– Najbolji restoran na svetu je u Nišu. Ivana je bila u 30 ili 35 zemalja u poslednje tri godine, a ovo je najbolji restoran gde je jela. Vredi posetiti Srbiju samo da biste došli ovde – kaže Stiv.

Kajmak, ajvar, slaninu i svinjetinu punjenu šunkom i sirom konzumirali su sa rakijom, uz koju su nazdravljali.

– Da zalijem sada rakijom… Mislim da sam zvanično Srbin. Ono što mi se dopada ovde je što nije površna zemlja jer pored ovakvog kvaliteta hrane u Kanadi prva stvar koju bi uradili – renovirali bi da sve bude potpuno novo. Ovde čak nema ni nekog velikog znaka napolju, ima jedan mali znak. Jelo je toliko dobro da ne moraju da brinu o marketingu. Ono što smo tražili nismo našli u Beogradu, malo više smo našli u Novom Sadu, a najviše u Nišu – rekao je Stiv.

Ono što im se takođe dopalo je i kontrast između šarenih zgrada, narandžastih krovova i živog centra grada sa jedne i mračnih tragova istorije sa druge strane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *