MLADI HRVATI IDU NA CAJKE JER NEMAJU KULTURE NI ZNANJA”

Pokazalo istraživanje

Novo istraživanje EUROSTAT-a došlo je do poražavajućih podataka koji svrstavaju mlade Hrvatske na same margine Europske unije kada je riječ o interesu za kulturne sadržaje. Hrvatska glazbena mladež svaljuje krivicu na izopačeni sustav vrijednosti te iskrivljenu prezentaciju glazbenih vrijednosti u hrvatskom društvu, gdje se kao jedina mogućnost nameću narodnjački klubovi i cajkaška supkultura.

“Za svladavanje umjetničkih sadržaja potrebna je određena količina napora i znanja. A to nemaju svi, niti je takav slučaj kod svih mladih građana ove države. Stoga je razumljivo da će radije u takvom stanju otići i utažiti svoju potrebu za glazbom u narodnjačkom klubu, a ne koncertom u dvorani Vatroslava Lisinskog. Moram naglasiti da kod mladih ljudi postoji entuzijazam i volja da uživaju u klasičnoj glazbi, ali se on sustavno skreće prema nekim drugim vrijednostima u društvu, odabiranjem cajki umjesto Mozarta”, kazao je Tonći Bilić, predsjednik HGM-a, prenosi Index.

Čini nam se da je ova bitka i službeno izgubljena, a nama ne preostaje ništa drugo nego da se utješimo još jednim pogledom na mapu s popisom svih svjetskih festivala elektroničke glazbe koji nam se nude u nadolazećim mjesecima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *