PSIHOLOGIJA KAŽE: BOŽIĆNE PJESME MOGU UGROZITI VAŠE MENTALNO ZDRAVLJE

Sretan Božić Vama i Vašima!

Božić u naše gradove dolazi svake godine sve ranije zahvaljujući pohlepi i otrcanoj psihologiji prodaje trgovačkih centara i dućana, što kod kupaca stvara osjećaj da su zapeli u filmu “Beskrajni dan”, a da toga nisu ni svjesni.

Preuranjeno stvaranje dojma blagdanske atmosfere sve je više u trendu, a višemjesečno bombardiranje našeg osjetila sluha s božićnim pjesmama prema britanskoj kliničkoj psihologinji Lindi Blair ima negativan učinak po naše mentalno zdravlje.

Jednostavno trošite svu svoju energiju nastojeći ne slušati ono što čujete”, izjavila je Blair za Sky news, tvrdeći da božićne pjesme podsjećaju potrošaće da moraju organizirati tulume, kupovati poklone i planirati putovanja, dok prodavači nakon tisućitog ponavljanja jedne te iste pjesme postaju vidno iscrpljeni.

“Izvjesno je da će božićna muzika iritirati ljude ako se pušta preglasno i prerano”, objasnila je britanska psihologinja, dodavši da se zaposlenici iz tog razloga ne mogu fokusirati na ništa drugo, te da većinu svoje energije troše na izbacivanje blagdanskih melodija iz glave.

Istraživanje Tampa Bay Timesa govori da je apsolutni rekorder preuranjenog emitiranja božićnih pjesama među dućanima Best Buy, koji trake blagdanskog karaktera počinje emitirati već od 22. listopada. Dakle, sretan Božić Vama i Vašima s malim zakašnjenjem!

Leave a Reply

Your email address will not be published.