Čudni slučajevi zbog kojih verujemo u misteriju putovanja kroz vreme

Da li je moguće putovanja kroz vreme? Ovo pitanje dugi niz godina ne ostavlja naučnike i obične ljude na miru. Mnogi sumnjaju da negde na ovoj planeti postoji vremeplov.

Da bi dokazali putovanje kroz vreme, posvećeni tim naučnika istraživao je određene slučajeve.

Fan Majk Tajsona sa pametnim telefonom

Postoji mnogo čudnih priča o ljudima iz budućnosti, ali ponekad se jave čudne priče o savremenicima koji su bili u prošlosti.

Godine 1996. veliki bokser ušao je u ring u Las Vegasu da se bori protiv Pitera Meknilija. U videu, na kom se Tajson priprema za borbu, možete videti jednog obožavaoca.

On drži neku napravu koja previše liči na pametni telefon. Bilo je to 1996. godine, prvi pametni telefoni pojavili su se tek 2000. godine.

 

Kada je video postao viralan, pokrenula se aktivna diskusija o čudnom obožavaocu iz budućnosti, ali su istovremeno počele da se razvijaju različite verzije. Jedan od najpopularnijih komentara jeste sledeći: „Veliki obožavalac Majka Tajsona, upravo je odlučio da se vrati u prošlost i lično gleda borbu svog idola, a takođe i da ga snima kamerom“.

Astronaut iz 17. veka

Kao što znate, prvi kosmonaut bio je Jurij Gagarin. Njegov let u svemir dogodio se 1961. Ali, postavlja se jedno interesantno pitanje, zašto u Španiji postoji figurica astronauta isklesana na zidovima katedrale, izgrađena u 16. i 18. veku?

Podudarnost je savršena, osoba ima svemirsko odelo, aparate za disanje i cevi, sve je perfektno isklesano. Naučnici su dugo proučavali, ali nisu mogli da shvate kako su ljudi u to vreme znali kako će astronauti izgledati.

Ovo nije prvi takav slučaj. Likovi kosmonauta pronađeni su i tokom iskopavanja antičkih lokaliteta.

Dugi niz godina na Internetu postoji fotografija figurice astronauta iz katedrale, tako da postoji i mnogo verzija. Ali jedna verzija se ističe.

Španska katedrala je nekoliko puta obnavljana, 1992. majstor i umetnik Migel Romero bio je angažovan na ovom projektu.

Najčuvanija tajna koju je čovečanstvo ikada imalo: Uređaj koji Vatikan koristi da bi gledao u budućnost i prošlost

Kažu da je on isklesao ovu figuricu na zidu katedrale. Ali to je ipak samo nepotvrđena pretpostavka i niko definitivno ne može dokazati povezanost umetnika i astronauta.

Veliki hadronski sudarač

Prema mišljenju velikog broja ljudi, veliki hadronski sudarač zapravo je pravi vremeplov. Znamo da je ovo najveća i najsloženija instalacija koju je napravio čovek. Nalazi se pod zemljom na dubini od 175 m. U njemu se protoni sudaraju brzinom svetlosti.

Prema mišljenju naučnika, sudarač će pomoći u otkrivanju čudesne čestice – Higsovog singleta. Njegova svojstva su jednostavno neverovatna i krše poznate zakone fizike.

Hipoteza naučnika kaže da je upravo ova čestica sposobna da se kreće u vremenu i prelazi u petu dimenziju, a najzanimljivije od svega jeste što to tvrde fizičari. Dakle, veliki hadronski sudarač može se pretvoriti u savremeni vremeplov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.