Najtetoviraniji par na svetu će vam dati odgovor na pitanje “šta ćeš kad ostariš sa tim tetovažama”

Posle njihove priče shvatićete da ovaj par sa Floride vodi mnogo zanimljiviji život nego većina mladih koje poznajete, pa možda i od vas samih.

Šarlot Gutenberg je 98,7 odsto svog tela prekrila tetovažama, a njen partner Čak Helmke 93,7 odsto i tako su dospeli u Ginisovu knjigu rekorda, kao najviše istetovirani stariji muškarac i žena.

Šarlot je svoju prvu tetovažu uradila sa 57 godina. Nakon 11 godina ušla je u Ginisovu knjigu. Čaka je upoznala 2006. godine u salonu za tetoviranje i bili su zajedno godinu dana. Prva tetovaža joj je bila rođendanski poklon, koji je darovala sebi nakon smrti supruga, koji je bio protivnik tetoviranja.

– Oboje volimo ovu drevnu umetničku formu, jer volimo istoriju i umetnost – kaže ovaj par.

Čak je sa 18 godina u jednom danu uradio tri tetovaže, dok je bio u vojsci. Danas su prekriveni tetovažama, jer, kako kažu, može im se.

– Ne postoji ograničenje u broju tetovaža koje možeš da imaš, ono zavisi od tvoje želje. Oboje imamo “odela” koja su duhovno u jednoj temi, iako su same tetovaže vrlo različite. Naše tetovaže pričaju priče – kaže Šarlot.

Iako ne mogu da izaberu omiljenu tetovažu, jer su im sve drage, postoje one koje ih sećaju na posebne trenutke i ljude.

– Moja omiljena je sećanje na moju pokojnu ženu. To uključuje njeno ime i njene dve omiljene plišane igračke koji su putovale mnogo puta u Japan sa nama, kao i na druga mesta – kaže Čak.

Za Šarlot je njena prva tetovaža, šarenog leptira s božurom, najdraža, jer predstavlja početak šaranja po telu.

– Mi shvatamo da tetoviranje nije za svakoga. Nikada ne pokušavamo da podstičemo ljude da se tetoviraju, ako nisu zainteresovani. Kada provedete neko vreme pričajući sa nama, shvatite da u našim tetovažama nema ništa loše. Nemamo nameru nikoga da uvredimo, ali samo je naša stvar šta stavljamo na svoje telo – kažu oni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.