Zašto tehnologije starih naprednih civilizacija nisu pronađene?

Ako pretpostavljamo da su drevne civilizacije koristile napredne tehnologije, zašto do sada nikada nisu pronađeni neki ostaci?

Treba početi od trenutka kada su na Zemlji postojale visoko razvijene civilizacije, odnosno pre najmanje nekoliko desetina hiljada godina, a najviše stotina hiljada, ili čak miliona godina.

Da li mislite da će naše savremene tehnologije moći da opstanu na Zemlji i prežive tako dugo?

Male su verovatnoće da jednostavan telefon, laptop, tablet, računar, mnogi automobili, motocikli i drugi tehnološki izumi mogu preživeti period od najmanje desetine hiljada godina. Zapravo, da li smo videli mnogo tehničkih izuma iz perioda 16-19 veka?

Retko se viđaju originalni tehnički izumi stari 100-300 godina, ali mnogi ipak žele da pronađu nešto slično, samo od pre desetina hiljada godina. Čini se da je ova ideja unapred osuđena na neuspeh.

Ali pretpostavimo da je u Egiptu recimo bilo moguće pronaći neku tehnologiju iz drevne civilizacije. Razmislite malo, ako bi se takva situacija zaista dogodila, kakvu reakciju biste očekivali od egipatskih vlasti na to otkriće?

Da li će svetu objaviti svoje otkriće i dozvoliti svima da prouče drevni artefakt, ili će svim silama pokušati da sakriju činjenicu njegovog otkrića, dok će ga sami tiho proučavati?

Budući da nepoznate tehnologije drevne civilizacije mogu zemlji dati neverovatne prednosti u mnogim oblastima u odnosu na zemlje širom sveta, možete pokušati da pogodite šta bi egipatske vlasti učinile.

Postavlja se pitanje koju tehnologiju želimo da otkrijemo?

U ovom trenutku, svi najbolji alternativni istraživači iz celog sveta su saglasni sa verzijom vanzemaljskog porekla moguće civilizacije koja je posetila Zemlju u davna vremena.

Ali ako prihvatimo ovu verziju, koje tehnologije želimo da pronađemo? Kao što smo napomenuli, prenosivi uređaji poput naših pametnih telefona, ili laptopova neće trajati toliko dugo, a vanzemaljci bi ovde mogli da koriste masivniju opremu, a zatim da je vrate na svoje brodove.

Ako ostaci naših baza ne trunu tokom desetina hiljada godina, onda će im neka živa bića rado pomoći da nestanu. A ako inteligentni Indijanci budu preživeli na planeti sa ostacima naše baze, mislite li da će uspeti da je sačuvaju milenijumima?

Navodimo primer Indijanaca, pošto su prema mitovima i legendama, za vreme boravka razvijene civilizacije na Zemlji, bili u kontaktu sa ljudima tog vremena. Shodno tome, nakon njihovog leta, ostaci baza i mogućih tehnologija otišli ​​su običnim ljudima tih dalekih epoha.

Pa, povrh svega, važno je napomenuti da, iako ne nalazimo artefakte visoke tehnologije, ima mnogo tragova koji se mogu objasniti upotrebom takvih tehnoloških artefakata, ili alata. Štaviše, oni nisu ograničeni na određenu lokalizaciju.

Za kraj, ukoliko je u davna vremena na Zemlji postojala visoko razvijena civilizacija, onda će pre ili kasnije postojati određene činjenice koje mogu pouzdano dokazati ovaj trenutak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.