Lovorov list: usporava starenje, leči disajne puteve i urinarne infekcije

Od lovorovog lista ima mnogo više koristi od samog ubacivanja u lonac kako bi jelu dao aromu. On usporava starenje, umiruje, pomaže u borbi protiv bakterija, leči disajne puteve…

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu da se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti telo, rešava respiratorne probleme itd.

Ovo je nekoliko načina kako ga možete koristiti za zdravlje:

 • Pomaže kod mučnine i umora, razbuđuje – kombinacija hemikalija u lovorovom listu deluje smirujuće na telo i psihu. Sve što trebate da napravite je da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi pre spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

 • Tera sluz iz pluća – lovorov list je stimulans disajnih puteva i može pomoći izbaciti sluz iz pluća. Najbolji način je staviti sveže ili suve listove u vruću vodu i udisati paru – inhalirati se. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To leči alergije i astmu.

 • Pomaže kod dijabetesa – istraživanje je pokazalo kako konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

  • Dobar je za probavu – stavljajte ga što više u hranu ili izmasirajte stomak uljem lovora nakon obroka, to će pomoći u izlučivanju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu.

  • Za pravilan rad srca – organski spoj pronađen u lovoru jača kapilare u srcu i pomaže elimininisati loš holesterol iz tela.

  • Leči upalu zgloba – uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu.

  • Kod urinarnih infekcija – pomešajte prah od lovora sa mlekom i pijte. Radi se o starom receptu za rešavanje ovih problema,

   piše RemedyDaily.

Leave a Reply

Your email address will not be published.