AKO OVAKO PIJETE VODU, TO JE KAO DA LIŽETE TOALET: Farmaceut objasnio da se tako može dobiti dijareja i TROVANJE!

Ako se trudite da unesete dovoljno vode, verovatno uvek sa sobom nosite flašicu. Posebno u trenutku kada je očuvanje planete važno, trudimo se da smanjimo potrošnju plastike za jednokratnu upotrebu zbog čega će mnogi pomisliti da individualni doprinos mogu da daju višestrukim korišćenjem iste flašice pišeMondo.

Ali to je opasna greška, farmaceut je otkrio da se na njoj može nalaziti više bakterija nego na WC šolji.

Farmaceut Abas Kanani objasnio je da je korišćenje iste flašice iznova i iznova, a da nije dobro oprana deterdžentom između dve upotrebe, veliki rizik za zdravlje.

“Postoje studije po kojima je na samo jednom kvadratnom centimetru dela flašice koji stavljamo u usta pronađeno više od 300.000 jedinica kolonija bakterija”, rekao je on.

“Jednostavnije rečeno, manje tih jedinica možete naći na dasci WC šolje. Ako već pijete iz jedne te iste flašice svakog dana, dobro je operite najmanje jednom dnevno”, rekao je on.

Jedna studija je sprovedena u Brazilu, posetiocima teretane je omogućeno da se besplatno analizira šta se nalazi na njihovim flašicama, koje nose sa sobom kada vežbaju, ili šejkerima za mešavine proteina i druge dodatke ishrani. Na 83 odsto flašica pronađene su bakterije, uglavnom iz roda stafilokoke i ešerihije. Dok druga inače živi u našem sistemu i infekcija će izazvati “samo” proliv, prva je opasna jer u ozbiljnijim infekcijama može izazvati čak i trovanje krvi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.