Rusija: Zelenski više nema kontrolu nad zemljom

Kijevski režim je praktično u potpunosti izgubio kontrolu nad upravljanjem državom, u većini gradova trenutno divljaju nacionalistički bataljoni koji su u suštini nacisti, izjavio je šef Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev.

Kako je rekao, administracija čitavog niza gradova Ukrajine više nije u stanju da rešava elementarna socijalno-administrativna pitanja.

Jedino što je Kijev uspeo poprilično organizovano da sprovede jeste da podeli vatreno oružje pripadnicima raznoraznih radikalnih grupacija bez ikakvih ograničenja“, naglasio je on.

Mizincev je upozorio da svo to naoružanje koje je podeljeno građanima, ide na štetu samoj Ukrajini i ukrajinskom narodu jer se koristi za krađu i za nasilje nad običnim građanima.

Katastrofalna humanitarna situacija

Katastrofalna humanitarna situacija prisutna je na većem delu teritorije Ukrajine sa tendencijom pogoršanja, najteža situacija je u Kijevu, Harkovu, Sumi, Černigovu i Mariupolju, izjavio je rukovodilac Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

S tim u vezi, kako je rekao, Rusija namerava da sprovede 35 humanitarnih akcija u Kijevskoj, Sumskoj, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti, kao i u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, a u planu je da se razdeli 280 tona pomoći.

Kako je precizirao, do sada je već sprovedeno 20 različitih akcija i podeljeno 217 tona različite humanitarne pomoći, a ukupno je za te potrebe sakupljeno preko 12.000 tona robe.

Takođe je rekao i da je od početka specijalne operacije u Ukrajini evakuisano preko 149.000 ljudi, od kojih su više od 40.000 – deca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.