PUTIN UPOZORIO: Ukoliko bilo koja zemlja bude uvela zonu zabrana letenja nad Ukrajinom – Rusija će tu zemlju smatrati učesnicom konflikta

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će ruska vojska uskoro završiti sve zadatke po pitanju uništenja vojne infrastrukture Ukrajine.

Prema njegovim rečima, sankcije protiv Rusije su jednako teške kao objava rata, preneo je Sputnjik.

Putin je nazvao teškom odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Predsednik Rusije se danas sastao sa ženama letačke posade ruskih aviokompanija, a tokom sastanka mu je postavljeno pitanje o ciljevima specijalne operacije u Ukrajini.

„To sam rekao na početku operacije i govorio pre nego što je ova odluka doneta. Teška odluka, bez ikakve sumnje”, rekao je Putin odgovarajući na pitanje, prenosi Tanjug.

Istakao je da je Rusija pokušala da reši konflikt u Ukrajini mirnim putem i naveo da je neophodno dozvoliti ljudima u Donbasu da govore ruski jezik i žive mirno svoj život.

On je kazao da postoji mnogo raznih varijanti demilitarizacije Ukrajine, koje su na pregovaračkom stolu sa Kijevom i da se nada pozitivnoj reakciji.

„Rusija je odmah odreagovala na poziv iz Kijeva našim vojnicima u vezi s Marijupoljom, otvorila je humanitarni koridor, ali oni ne puštaju ljude”, istakao je Putin.

Ruski predsednik je upozorio da ukoliko bilo koja zemlja bude uvela zonu zabrana letenja nad Ukrajinom – Rusija će tu zemlju smatrati učesnicom konflikta.

Ruski predsednik je takođe rekao i da ukoliko Ukrajina nastavi da se ponaša kako se ponaša – u pitanje će doći i ukrajinska državnost.

„Svi ljudi koji to ne žele da razumeju, posebno rukovodstvo Kijeva, moraju da shvate da ako nastave da rade ono što rade, dovode u pitanje budućnost ukrajinske državnosti. Ako do toga dođe, to će biti u potpunosti na njihovoj savesti“, naglasio je Putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *