KINA: Širenjem NATO na Istok SAD izazvale rat u Ukrajini – Da objasne šta su radili sa biološkim laboratorijama …

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je od Sjedinjenih Država da obelodane svu informaciju vezanu za biolaboratorije u Ukrajini.

Portparol kineskog spoljnopolitičkog resora Džao Liđijen je to izjavio nakon što je rusko Ministarstvo odbrane u nedelju saopštilo da postoje dokazi o vojno-biološkom programu koji je razvijen u Ukrajini, a finansiran je od strane SAD.

“Još jednom pozivamo američku stranu da razjasne svoju aktivnost po pitanju biološke militarizacije u zemlji i u inostranstvu“, kazao je.

Naveo je i da je ovo samo vrh ledenog brega budući da, prema saznanjima Pekinga, Amerika kontroliše 335 bioloških laboratorija u 30 zemalja sveta.

Politikom širenja NATO na Istok SAD su podstakle ukrajinsku krizu

Svojom politikom širenja NATO-a na istok Sjedinjene Američke Države su „ubacile ogromno drvo u požar ukrajinske krize“, izjavio je tokom brifinga portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Čžao Lijian.

Lijian je podvukao da je Kina uvek smatrala da bezbednost jedne strane ne može biti osigurana na račun bezbednosti drugih država, a regionalna bezbednost ne može biti osigurana na račun širenja vojnih blokova.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *