“Deutsche Wirtschafts Nachrichten”: Centralni bankarski sistem EU uskoro će morati da spasava evropsku ekonomiju

Evropske zemlje, uvodeći nova sankciona ograničenja protiv Ruske Federacije, suočiće se sa teškim finansijskim posledicama koje mogu da sruše celokupnu ekonomiju Evropske unije.

Ovaj zaključak su doneli novinari nemačkog informativnog izdanja Deutsche Wirtschafts Nachrichten, nakon analize situacije u međunarodnoj sceni.

Autori materijala su detaljno ispričali zašto antiruske sankcije deluju protiv Evrope, a takođe su objasnili sa kakvim problemima Brisel može da se suoči u bliskoj budućnosti.

Stručnjaci Deutsche Wirtschafts Nachrichten su pre svega skrenuli pažnju na to da ruska ekonomija, uprkos sankcionim pritiscima Zapada, neće doživeti ozbiljne šokove. Ruski finansijski sistem je pripremljen za ekonomska ograničenja i stoga će moći da preživi sve napade.

Međutim, odluka o uvođenju „oštrih” sankcija Rusiji odigraće okrutnu šalu na račun Evropske unije.

Tako će pokušaji ograničavanja ekonomskog potencijala Rusije veoma skupo koštati Brisel, budući da će se evropske zemlje u bliskoj budućnosti suočiti sa finansijskim teškoćama koje su nastale na pozadini naglog povećanja cena prirodnog gasa i nafte.

DWN je uveren da će sistem centralnih banaka u Evropi morati da spasava evropsku ekonomiju, jer finansijski sistemi zemalja neće izdržati pritisak koji se vrši u kontekstu nove energetske krize.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *