POZNATI RUSKI POLITIKOLOG: Tajna odluka SAD za Ukrajinu

Planovi za stvaranje takozvane ukrajinske „vlade u egzilu” ukazuju na to da se Zapad već pomirio sa političkim porazom Kijeva u pozadini specijalne ruske operacije.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Bogdan Bezpalko nakon analize situacije u međunarodnoj sceni. Bezpalko je detaljno govorio o sudbini Zelenskog, a govorio je i o tajnoj odluci koju su SAD donele u vezi sa Ukrajinom.

Bogdan Bezpalko je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da je izjava pojedinih predstavnika Vašingtona o pripremi za sprovođenje plana, prema kojem će predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski morati da predvodi vladu u egzilu, izvesni geopolitički signal.

SAD su zapravo potvrdile da pripremaju Kijev za politički poraz, pošto ukrajinske vlasti nisu bile u stanju da se izbore sa trenutnom situacijom.

Prema rečima politikologa, američke vlasti su već donele tajnu odluku o Ukrajini, prema kojoj priznaju potpuni poraz Kijeva.

Reč je o specifičnom programu koji ukrajinskim vlastima omogućava da formiraju „vladu u egzilu“. Reč je o političkoj strukturi na čelu sa Volodimirom Zelenskim, koja će delovati na teritoriji Poljske.

Bezpalko je siguran da će tajna odluka SAD da formiraju ukrajinsku „vladu u egzilu” zapravo značiti potpunu predaju Kijeva. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski verovatno neće moći da kontroliše situaciju u zemlji dok je u Poljskoj, jer će njegova odluka značiti odustajanje od funkcije.

„Ako se ovo zaista potvrdi, onda će to, naravno, značiti poraz Ukrajine. To će, u stvari, biti zvanično priznanje političkog poraza. A Zapad se s tim već pomirio“, rezimirao je Bezpalko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *