UDARNO – OVO EVROPA NEĆE PREŽIVETI: Putin i Šojgu odobrili – 16.000 dobrovoljaca sa Bliskog istoka dolazi u Donbas

Predsednik Rusije Vladimir Putin prihvatio je predlog Sergeja Šojgua da dobrovoljci dođu i bore se u Donjecku i Lugansku.

Svim dobrovoljcima biće dozvoljeno da idu u DNR i LNR da se bore. Predloženo je i da više od 16.000 dobrovoljaca sa Bliskog istoka dođe u pomoć.

“Ako vidite da ljudi koji žele, na dobrovoljnoj bazi, posebno ne za novac, da dođu i pomognu ljudima koji žive u Donbasu, sarađujte s njima i pomozite im da dođu u ratnu zonu”, rekao je Putin tokom sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Zapad ne krije da okuplja plaćenike za Ukrajinu, rekao je Putin.

“Što se tiče okupljanja plaćenika iz celog sveta i njihovog slanja u Ukrajinu, vidimo da oni ne kriju, zapadni sponzori Ukrajine, ukrajinski režim, to ne kriju, oni to rade otvoreno, ne poštujući sve norme. međunarodnog prava”, rekao je Putin.

On je naveo da je to odgovor na NATO i pomoć Ukrajini.

Ako je potrebno da nešto potpišem zbog te odluke, tu sam, rekao je Putin.

Putin je takođe odobrio ideju koju je izneo Šojgu, u kojoj se sugeriše da oružje zapadne proizvodnje zaplenjeno u Ukrajini treba da bude prebačeno trupama Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Vest stiže u trenutku kada ruske snage i milicije Donbasa napreduju u Ukrajini usred specijalne vojne operacije, pokrenute 24. februara.

Moskva je napomenula da je operacija započeta kako bi se zaštitio narod Donbasa koji pati od napada kijevskih snaga i napomenula da je cilj operacije demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *