NEMAČKI POLITIKOLOG: Desetine poljoprivrednih proizvođača u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji spremaju se za bankrot – EKONOMSKI KOLAPS SVE BLIŽE

Novinar i politikolog iz Nemačke, glavni urednik nemačke onlajn publikacije Svetska ekonomija Aleksandar Sosnovski u svom Telegram kanalu “Doktor Sosnovski” govorio je o kritičnoj situaciji u poljoprivrednom sektoru u Evropi.

„Prema mojim informacijama, desetine poljoprivrednih proizvođača u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji spremaju se za bankrot.

To je zbog embarga na isporuku proizvoda Rusiji, na primer, iz Poljske. Većina useva će biti bačena na evropska tržišta, što će dovesti do naglog pada cena i masovnih bankrota.

Preduzeća za proizvodnju mesa uskoro će se suočiti sa problemom stočne hrane i tada se masovno klanje stoke ne može izbeći. Lista se nastavlja, a svaki dan se dodaju novi zlokobni signali budućih bankrota.”

Ranije smo izvestili da je Rusija donela odluku kao najveći evropski proizvođač veštačkog đubriva da zaustavi snabdevanje EU ovim proizvodima.

Stručnjaci predviđaju da će talas poskupljenja hrane u Evropi uskoro nastupiti i zbog nedostatka pšenice koju Rusija kao najveći svetski proizvođač ne želi da izveze u EU.

Takođe smo pisali i o tome da su cene energenata u EU astronomski skočile što direktno velike privredne firme vodi u bankrot, što je počelo da se događa.

Webtribune.ts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *