Iz Rusije poruka za NATO: U slučaju agresivnih planova sve mete će nam biti „na nišanu“

Snage Baltičke flote pratiće akcije brodova NATO snaga tokom vojnih vežbi u tom regionu, rekao je bivši komandant Baltičke flote, admiral Vladimir Valujev.

Prema njegovim rečima, u slučaju agresivnih planova sve mete će biti „na nišanu“.

„Cilj vojnih vežbi koje održava NATO je da se pokaže snaga i jedinstvo saveznika. Međutim, Baltička flota ima dovoljno obalskih sistema i brodske posade da se suprotstavi pretnjama. Vrši se izviđanje svim sredstvima“, istakao je.

„U slučaju da se jave agresivni planovi, sve mete će nam biti na nišanu“, upozorio je admiral u izjavi za Sputnjik.

Takođe je podsetio da su u nedavnoj prošlosti brodovi Severnoatlantske alijanse, zajedno sa ruskom Baltičkom flotom, svake godine održavali vojne vežbe „Baltops“ radi uvežbavanja interakcije na vodi i kopnu.

„Međutim, sada scenario više liči na probu desanta na obalu s ciljem napredovanja na istok. Ali mi smo spremni za to“, rekao je on.

Kako je saopštila ranije pres-služba glavnog štaba estonskih Odbrambenih snaga, brodovi prve stalne pomorske protivminske grupe NATO SNMG1 uplovili su u Baltičko more, gde će učestvovati u vojnim vežbama sa susednim zemljama Alijanse i partnerskim zemljama.

Primarni zadatak je da se demonstrira prisustvo saveznika u regionu Baltičkog mora i da se održe zajedničke vojne vežbe sa estonskom Ratnom mornaricom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.