Poznati politikolog izrazio sumnju u zvaničnu verziju potonuća ruskog ratnog broda

Požar koji se dogodio na raketnoj krstarici ruske mornarice Moskva postavlja nekoliko važnih pitanja odjednom. Satanovski objasnio šta se moglo dogoditi na raketnoj krstarici Moskva.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog, orijentalista Jevgenij Satanovski. On je uživo u emisiji Solovjev LIVE govorio o svojim utiscima o ovom incidentu, a takođe je sugerisao šta se zapravo moglo dogoditi na raketnoj krstarici Moskva.

Ranije su mediji javili o požaru koji je izbio na vodećem brodu Crnomorske flote Ruske Federacije, raketnoj krstarici Moskva. Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, tokom požara je došlo do spontane detonacije municije, usled čega je brod pretrpeo značajnu štetu.

Jevgenij Satanovski je, komentarišući ovaj incident, napomenuo da zahteva detaljnu istragu nadležnih organa. On je skrenuo pažnju da će se sve istražne radnje, najverovatnije, odvijati iza zatvorenih vrata. Međutim, sam incident postavlja mnoga pitanja, pa se stoga moraju razjasniti uzroci njegovog nastanka.

„Razumem da postoji ljudski faktor, postoji tehnički faktor, razumem da će se istraga voditi iza zatvorenih vrata – a ja sam poslednja osoba koja će hitno zahtevati da se prijavi meni ili javnosti“, rekao je Satanovski.

Politikolog je izrazio uverenje da pokušaji ukrajinskih vlasti da ovaj incident predstave kao svoju „pobedu” ne drže vodu. Tajne želje Kijeva da sebi pripiše štetu na „Moskvi“ izgledaju jeftino, jadno i neubedljivo.

Satanovski je sugerisao šta se zapravo moglo dogoditi na raketnoj krstarici ruske mornarice „Moskva“. On je napomenuo da vojno tužilaštvo ne bi trebalo da isključi nijednu verziju požara, a izneo je i neprijatno pitanje o mogućim osnovnim uzrocima požara.

„Čudovišne stvari se dešavaju u mornarici u svakom trenutku. Brine me pitanje: Nije li to diverzija?“, upitao je Satanovski.

Politikolog je u zaključku izrazio uverenje da Ministarstvo odbrane još uvek može da pruži javnosti informacije o tome šta je tačno izazvalo požar na raketnoj krstarici Moskva. Međutim, ne treba se čuditi ako rezultati zvanične istrage ne budu objavljeni u javnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.