Moskva „raskrstila“ sa Britanijom: Sankcije i zabrana ulaska za Borisa Džonsona, Liz Tras, Volasa i celu vladu

Rusija odgovara na sankcije Londona – na rusku „stop listu“ uključeni su ključni članovi britanske Vlade i niz političara, uključujući premijera zemlje Borisa Džonsona i ministarku spoljnih poslova Elizabet Tras, saopšteno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„U vezi sa neviđenim neprijateljskim postupcima Vlade Velike Britanije koji su se, konkretno, manifestovali kroz uvođenje sankcija protiv najviših zvaničnika Rusije, doneta je odluka da se na rusku ‘stop listu’ uvrste ključni članovi britanske Vlade i niz političara“, navodi se u saopštenju.

Na listi su britanski državljani kojima je zabranjen ulazak u Rusiju. Među njima su premijer Boris Džonson, ministarka spoljnih poslova Liz Tras, ministar odbrane Ben Volas, kao i ministar pravde Dominik Rab, ministar finansija Riši Sunak, ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel.

Moskva će u najskorije vreme proširiti „stop listu“ uključivanjem britanskih političara i parlamentaraca koji doprinose raspirivanju antiruske histerije, koji podstiču „kolektivni Zapad“ da koristi jezik pretnji u dijalogu sa Moskvom i koji se bave besramnim huškanjem kijevskog neonacističkog režima, poručuje ruska strana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.