Rusija sprema ofanzivu velikih razmera!

Kijevski režim je spreman da sa Rusijom razgovara o statusu Krima i neutralnom statusu Ukrajine ali samo pod određenim uslovima, koji odgovaraju Kijevu.

Ovo je izjavio Zelenski, obraćajući se ukrajinskoj štampi.

Prema rečima ukrajinskog predsednika, Kijev je spreman da razgovara sa Moskvom o statusu Krima i neustupanju Ukrajine u NATO ali tek, nakon što Rusija povuče svoje trupe sa ukrajinske teritorije.

Zelenski je istakao da će ukrajinske vlasti tražiti povlačenje ruskih trupa, dobiti bezbednosne garancije od Zapada i tek onda razgovarati o zahtevima Rusije.

Trenutno zapadne zemlje odbijaju da budu garant bezbednosti Ukrajine, zbog neprijateljstava, koja su u toku, pa Kijev na prvo mesto stavlja povlačenje ruskih trupa, a na drugo ili čak treće pregovore.

Kijev je još ranije izjavio da će se pregovori sa Rusijom nastaviti tek posle „serije pobeda“ u Donbasu, kada bi Ukrajina sebi obezbedila povoljniju poziciju, primoravajući rusko rukovodstvo, da prihvati uslove kijevskih vlasti.

U međuvremenu, Rusija je insistirala i insistira na ispunjenju zahteva, na koje je kijevski režim više puta ukazivao.

Moskva ističe da su uslovi za prekid specijalne operacije potpuna demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, njen neutralni status, priznanje DNR i LNR.

Ne planira se nikakva diskusija o statusu Krima sa Kijevom, ovo pitanje je zatvoreno još 2014. godine, a izjave Zelenskog su još jedna igra, koja nije za javnost u pokušaju maštanja želja.

Dok u Kijevu sanjaju i daju razne izjave, trupe Rusije i NM LDNR nastavljaju da oslobađaju Donbas, melju Oružane snage Ukrajine i nacionalne bataljone, dokrajčuju radikale u Mariupolju i spremaju se za ofanzivu velikih razmera.

Specijalna operacija će se završiti kada se ostvare svi zadaci, a ne zbog želje Zelenskog, od koga ništa ne zavisi u vezi Ukrajine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *