Ruski borbeni lovci SU-35, izvršili razoran napad na Lvov!

Ruska specijalna operacija na ukrajinskoj teritoriji se nastavlja. 52. dan počeo je najavom vazdušnog napada na Lvovsku oblast Ukrajine, koji je trajao skoro sat i po (od 05.46 do 07.02 po lokalnom vremenu) i vazdušnih udara Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Ovo je ujutru 16. aprila u svom blogu objavio predsednik Lavovske oblasne državne uprave (RAS) Maksim Kozicki, koji je i načelnik Regionalne vojne uprave (OVA).

Funkcioner je naveo da su lovci Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, navodno, poleteli sa aerodroma Baranoviči u Belorusiji i gađali avijacijskim naoružanjem (ASP) ciljeve u pomenutom regionu.

Odeljenja protivvazdušnih raketnih trupa Vazdušne komande „Zapad“ Vazduhoplovnih snaga Oružanih snaga Ukrajine uništile su četiri neprijateljske krstareće rakete, – odobreno u publikaciji šefa Lavovske oblasti.

Štaviše, funkcioner nije naveo detalje o tome, koliko je aviona učestvovalo u vazdušnom napadu, da li su bili u zoni pokrivanja ukrajinskih sistema PVO, koliko su municije ispalili i gde su pogodili.

On je najavio da će sva pojašnjenja i pojašnjenja biti naknadno, iako je uzbuđena lokalna javnost o dolascima izveštavala na društvenim mrežama.

Podsećamo da Oružane snage RF sprovode denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine, tj. sprovodi se fazno uništavanje neonacista i vojne infrastrukture.

Prema uveravanjima iz Kremlja, SVO se neće okončati, dok se ne završe svi zadaci, koji su dodeljeni trupama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *