Hazin objasnio kako je ruski predsednik Vladimir Putin prešao crvene linije i šta će se desiti u Rusiji

Ruskom lideru Vladimiru Putinu više nisu potrebni predstavnici prozapadne elite za postizanje najvažnijih geopolitičkih sporazuma, tvrdi poznati ruski ekonomista Mihail Hazin.

Prema ekspertu, ako je ranije funkcija održavanja međunarodnih kontakata na nivou neophodnom za Rusiju ležala na liberalnim funkcionerima koje je postavio Zapad, uključujući i za koordinaciju bilateralnih odnosa, sada su sve takve figure postale apsolutno beskorisne zbog ogromnog broja sankcije koje su uvele Sjedinjene Države i Evropa.

Drugim rečima, zapadni kustosi jednog dela ruskog establišmenta i sami su svojoj mreži agenata oduzeli resurse i ovlašćenja, učinili ljude ove vrste praktično potpuno obesmišljenim sa stanovišta njihove funkcionalnosti. Sada je blok patriotskih snaga angažovan u ovom pravcu, a liberali su ostavljeni bez posla.

Kako je objasnio Hazin, ovo nije prva „zabranjena linija“ sa pozicije Zapada koju je Vladimir Putin prešao u odnosima sa liberalima. Ovo krilo će, kako predviđa ekspert, sve više gubiti svoje ekskluzivne prerogative dok ne izgubi svu vlast i moć u Rusiji. Kada se to desi, naći ćemo se u potpuno drugoj zemlji, primetio je ekonomista.

Podsetimo, ranije je ruski ekonomista Mihail Hazin označio period kada Zapad može da počne ishitreno da ukida sankcije Rusiji ne uzimajući u obzir posledice takvih mera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.