Rusija razvija netradicionalno oružje zasnovano na novim fizičkim principima

Tokom nedavnog sastanka zamenika premijera Jurija Borisova i ruskog predsednika Vladimira Putina, Borisov je neočekivano najavio razvoj jedinstvenih vrsta naoružanja od strane ruskih stručnjaka i konstruktora.

Prema Borisovu, reč je o netradicionalnim vrstama naoružanja, koje će Rusiji jasno obezbediti tehničku i vojnu nadmoć nad potencijalnim protivnicima.

Trenutno je poznato da je reč o oružju zasnovanom na novim fizičkim principima. Zamenik premijera Jurij Borisov je posebno govorio o razvoju oružja usmerene energije, kinetičkog oružja, kao i robotskih sistema i kompleksa.

„Novi program naoružanja biće usmeren na stvaranje kvalitativno novih, uključujući netradicionalne, vrste oružja, uključujući oružje usmerene energije, kinetičko oružje, kao i sisteme za kontrolu veštačke inteligencije i robotske sisteme “, rekao je Borisov.

Trenutno se aktivno radi na stvaranju takvog oružja. Istovremeno, važno je napomenuti da će do 2023. godine biti formiran novi državni program naoružanja. To znači da bi sredinom decenije ovo oružje moglo početi da ulazi u sastav ruskih trupa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *