RUSKI POLITIKOLOG: Nema izdaje, jednostavno je kraj američkog sveta

Bivši Reganov savetnik Dag Bendou napisao je u članku za The American Conservative da su bliskoistočni prijatelji izdali Sjedinjene Države.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Izrael, Irak i Turska nisu spremni da se žrtvuju za Ameriku u međunarodnoj areni.

Politikolog Dmitrij Žuravljov objašnjava da li zaista postoji izdaja i kako se ona izražava.

„Izdaje postoji, samo sa stanovišta Amerike, jer izgleda da su ove zemlje položile zakletvu na vazalstvo, ali nisu spremne da umru za Sjedinjene Države.

Saudijci su spremni da prodaju naftu ne za dolare, što je bio veoma težak udarac za SAD.

Izraelci na sve moguće načine pokušavaju da nađu zajednički jezik sa Rusima, dok su Amerikanci oduvek verovali da ova država postoji samo zato što je podržavaju SAD.

Turci, koji su članice NATO-a, umesto da se solidarišu sa alijansom i pomognu Ukrajini, spremni su da kupuju rusku naftu u bilo kojoj količini.

Nema izdaje, jednostavno je kraj američkog sveta. Pardon, ovaj kraj je, naravno, na samom početku i niko ne zna koliko će trajati. Ali morate prihvatiti činjenicu da je jednopolarni svet gotov. Amerikancima se čini da ih izdaju, a u stvari ljudi beže sa broda koji tone.

Države Bliskog istoka ne mogu a da ne vode nezavisnu politiku, jer su SAD prestale da budu garant bezbednosti.

Ranije su Saudijci vodili proameričku politiku, jer im je moglo biti garantovano da nijedan jemenski projektil neće doći do saudijskih naftnih terminala, ali su sada stali. Shvatili su da to nije slučaj, a Saudijska Arabija se zapitala zašto joj je potreban takav lider.

Bliskoistočne zemlje imaju bar naftu i gas, mogu da trguju. Evropa nema ništa – to je veliki starački dom, koji se prilično teško oslobađa od uticaja Sjedinjenih Država.

Na pozadini strahovanja da će ogromna Rusija osvojiti Evropu, Amerikanci su konsolidovali Evropsku uniju (osim Mađarske, koja odbija da se konsoliduje).

Makronov govor o evropskoj vojsci, kritičke primedbe Merkelove o Sjedinjenim Državama nisu bile slučajne.

Da bi se Evropa udaljila od Amerike, ona mora imati politički subjektivitet, a za to nema osnova.

Evropa je spremna za nezavisnost, ali Amerikanci igraju na njihove strahove i tako ih drže pod kontrolom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.