Putinov elegantan šamar: Nemam šta da razgovaram ni sa vama ni sa njima …

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu u kom slučaju će doći do razgovora sa predsednikom Ukrajine.

Kako je naveo, vodiće direktne razgovore sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim samo ako tekući razgovori između dve zemlje donesu konkretne rezultate, saopštio je danas Kremlj.

Putin je rekao Mišelu da Kijev pokazuje da nije spreman da traži obostrano prihvatljiva rešenja i optužio ukrajinsku stranu da je nedosledna u pregovorima, preneo je Rojters.

Putin je već tokom ovog meseca u više navrata odbio da razgovara sa predstavnicima EU o prekidu vatre, smatrajući da je to manevar EU radi odugovlačenja vojnih operacija.

Rusija spremna za prekid vatre

Rusija je spremna da prekine vatru kako bi omogućila borcima u čeličani Azovstal u Marijupolju da napuste fabriku zajedno sa svim civilima koji su tamo.

To je saopštilo danas Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi Rojters, pozivajući se na RIA Novosti.

Ministarstvo je navelo da su tvrdnje Ukrajine i nekih zapadnih zemalja da Rusija sprečava civile da napuste grad neosnovane, navodi Rojters, pozivajući se na agenciju TAS S.

Gradonačelnik Marijupolja Vadim Bojčenko ranije danas ponovo je apelovao na „potpunu evakuaciju“ tog grada, za koji je Rusija juče saopštila da ga je zauzela, prenosi britanska agencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *