Istražni komitet Rusije: Proučićemo aktivnosti britanskih specijalaca u Ukrajini

Istražni komitet Rusije će proučiti činjenice o akcijama Specijalne vazdušne službe britanske vojske (SAS) na teritoriji Ukrajine, piše na Telegram kanalu Istražnog komiteta Rusije.

„Predsednik Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin naložio je da se analiziraju činjenice o desantu Specijalne vazdušne službe Britanske armije kod Lavova u okviru istraživanja krivičnih dela ukrajinskih nacista“, navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da je Britanija u Lavov poslala eksperte SAS kako bi pomogli ukrajinskim specijalnim službama u organizovanju diverzija na teritoriji Ukrajine. Svi podaci će detaljno biti proučeni, saopštili su u Istražnom komitetu.

Istražni komitet Rusije će u okviru svoje nadležnosti raditi na kontinuiranom otkrivanju osoba koje su umešane u podršku aktuelnom nacističkom režimu u Kijevu, diverzantskih aktivnosti na teritoriji Ukrajine i teških zločina protiv civila i pripadnika Oružanih snaga Rusije.

Specijalna vazdušna služba, skraćeno SAS, je jedinica Britanske armije, osnovana 1941. kao puk, da bi 1950. rekonstituisana kao korpus. Ova jedinica je poslužila kao model za stvaranje mnogobrojnih specijalnih jedinica širom sveta.

Pripadnici te službe smatraju se jednim od najkvalifikovanijih stručnjaka u svetu u oblasti organizacije državnih prevrata, masovnih protesta i mitinga, organizacije ubistava političkih funkcionera, vrbovanja, ali i pripreme terorističkih akata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *