Pojavili se snimci bega ukrajinskih aviona, pre ruskih udara na aerodrom u Odesi!

Ruske oružane snage su 30. aprila, tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, izvršile napad krstarećim raketama na nedavno modernizovani aerodrom u Odesi.

Rusi su dugo čekali, strpljivo su posmatrali kako se avioni ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva nakupljaju u vazdušnoj luci i šalju tri precizno navođene municije u trenutku najveće koncentracije neprijateljskih sredstava na ovom mestu.

Koliko je ukrajinskih aviona bilo i koliko ih je uništeno, ne zna se.

Ali trenutak kada su rakete stigle zabeležio je očevidac i to ne postavlja pitanja.

Tačno jedan, a verovatno i tri ukrajinske letelice uspele su blagovremeno da napuste potpuno novu pistu aerodroma Odesa.

Stvar je u tome što je još jedan očevidac uspeo da dokumentuje trenutak operativnog premeštanja samo jednog lovca MiG-29 Oružanih snaga Oružanih snaga Ukrajine.

Snimak bekstva je takođe van svake sumnje.

Ali na mreži postoji i video snimak sa parom lovaca Su-27 Oružanih snaga Oružanih snaga Ukrajine, koji lete iznad Odeske oblasti u aprilu 2022. godine ali još nije jasno, kada su tačno ovi snimci snimljeni.

Nakon toga su oborena dva bombardera Su-24M i jurišni avion Su-25 Oružanih snaga Ukrajine, u drugim pravcima.

Tako je 66. dan SVO postao veoma produktivan za Oružane snage RF.

Istovremeno, Vazduhoplovstvo Ukrajine je ovog dana pretrpelo značajne gubitke i njihova aktivnost bi svakako trebalo da se smanji.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *