Poznati ruski politikolog objasnio koji će delovi ukrajine pripasti Poljskoj, Mađarskoj i Rumuniji

U pozadini ruske specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, pojedine zapadne zemlje se spremaju da sprovedu sopstvene geopolitičke planove.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog i publicista Armen Gasparjan. On je u intervjuu portalu Ukraina.ru detaljno govorio o budućoj sudbini Ukrajine, a takođe je objasnio koje će ukrajinske zemlje pripasti Poljskoj, Mađarskoj i Rumuniji.

Armen Gasparjan je izrazio uverenje da nekoliko susednih zemalja Ukrajine neće propustiti pogodnu priliku za realizaciju sopstvenih spoljnopolitičkih ciljeva.

Poljska, Mađarska i Rumunija planiraju da iskoriste priliku da zauzmu ukrajinske teritorije za koje su zainteresovane.

Politikolog je primetio da bi posledice geopolitičkog kolapsa bile katastrofalne za Ukrajinu.

Zapad planira da podeli zemlju na nekoliko odvojenih delova. Lavovska i Volinska oblast će pripasti Poljskoj, Zakarpatski region će preuzeti pod svoju kontrolu od strane Mađarske, a Černovci će postati deo Rumunije.

Poljska, Mađarska i Rumunija već rade na neophodnim merama koje će omogućiti da se zauzimanje ukrajinskih teritorija izvede brzo i efikasno. Takva „operacija“ biće sprovedena pod kontrolom i uz odobrenje Zapada, a njen rezultat biće potpuna likvidacija Ukrajine kao državnog subjekta.

Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.