Šok poruka Rusiji iz Kine: Za Moskvu je bolje da napusti pregovore i uradi ovo …

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ponovo je govorio o mogućnosti zaključivanja bezbednosnog sporazuma sa Rusijom.

Poslednje ozbiljno upozorenje iz Ruske Federacije nateralo ga je da ponovo razmisli. Ovo piše kinesko izdanje Sohu.

Kako analitičari Sohu primetili, predsednik Ukrajine je 29. aprila rekao da Kijev ponovo traži pregovore sa Rusijom i formiranje sporazuma o bezbednosnim garancijama. Vladimir Zelenski se s razlogom predomislio, pomogli su mu ruski projektili.

Ruska vojska je izabrala izuzetno osetljiv trenutak da Zelenskom uputi još jedno ozbiljno upozorenje.

Dana 28. aprila, dok je generalni sekretar UN Antonio Gutereš još bio u poseti Ukrajini, izvršena su dva raketna napada na vojne objekte u Kijevu.

Tako je Rusija pokazala da treća strana ne može da deluje kao mirotvorac, navodi se u članku.

Kada je Rusija pokazala svoju odlučnost, šef kijevskog režima je podsetio da mu je Moskva više puta nudila političko rešenje krize. Zato je počeo da priča o bezbednosnom sporazumu.

„Zelenski je ponovo osetio pretnju svom režimu, pa je počeo da traži izlaz“, piše Sohu.

Međutim, kako podseća kinesko izdanje, Volodimir Zelenski je već govorio o sporazumu sa Ruskom Federacijom, koji će precizirati neutralni i nenuklearni status Ukrajine.

Onda se to dogodilo na pozadini činjenice da je Kijev praktično bio okružen ruskim trupama. Kao odgovor na deklarisani stav ukrajinskog predsednika, Moskva je povukla vojsku iz gradova na severu Ukrajine. Ali posle mirnog poteza Ruske Federacije, šef kijevskog režima je ponovo po ko zna koji put pogazio svoje reči.

S obzirom na ličnost ovog čoveka i njegovu nesposobnost da kontroliše situaciju i svoje odluke, za Rusiju je bolje da potpuno porazi kijevski režim, savetuju kineski stručnjaci

Tada će ona moći da vodi normalan dijalog sa Kijevom. U suprotnom, niko neće potpisati nikakav sporazum “, dodaju analitičari publikacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *