Šef Roskosmosa Rogozin ispričao, koliko minuta je potrebno, da Rusija uništi zemlje NATO-a…

Šef Roskosmosa Rogozin: Rusija će uništiti zemlje NATO-a u slučaju nuklearnog rata, za pola sata.

Šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin rekao je da će Rusija uništiti zemlje NATO u nuklearnom ratu za pola sata ali je pozvao da to ne dozvoli, objavio je na svom Telegram kanalu.

“U nuklearnom ratu, zemlje NATO-a će biti uništene od nas, za pola sata.

Ali to ne smemo dozvoliti, pošto će posledice razmene nuklearnih udara uticati i na stanje naše Zemlje”, napisao je on.

„NATO vodi rat protiv nas. Nije to objavio ali to ništa ne menja.

Sada je to svima očigledno.

Ukrajinski nacionalni bataljoni i Oružane snage Ukrajine su potrošni materijal, topovsko meso za NATO, oni su samo operateri, obučeni od instruktora NATO-a, koji pritiskaju poluge i dugmad NATO naoružanja“, dodao je Rogozin.

On smatra da je specijalna vojna operacija sada daleko prevazišla svoj prvobitni smisao i geografiju i naziva je „ratom za istinu i pravo Rusije da postoji, kao jedinstvena i nezavisna država“.

Rogozin je naglasio da je pobediti ekonomski i vojno moćnijeg neprijatelja konvencionalnim oružanim sredstvima moguće samo uz punu solidarnost cele zemlje sa vojskom, kao i mobilizaciju državne privrede i transfer vojno-industrijskog kompleksa i srodnih industrijske sektore Rusije na vojnu osnovu.

I to mora da se uradi odmah i brzo“, zaključuje on.

Rusija je 24. februara pokrenula vojnu operaciju u Ukrajini.

Predsednik Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi, koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

Borba.Info

Leave a Reply

Your email address will not be published.