BEZ ODRICANJA, BEZ TERETANE, BEZ TRBUŠNJAKA: Uz četiri sitne promjene do ljeta ćete imati isklesani trbuh

Teško je riješiti se fine hrane. No, osobito kada su u pitanju ciljane vježbe, rigorozne dijete nisu potrebne.

Osobna trenerica Eve Lynn Kessner pokazala je kako je uz četiri bezazlene promijene, moguće izgraditi mišiće i zategnuti trbuh. S prenatrpanim rasporedom i brzim načinom života, mnogi žele promijeniti prehranu ali to je puno lakše reći nego izvesti.

Svako od ova četiri savjeta nije velika promjena, niti jamče onaj spektakularan “u samo tjedan dana” gubitak kilograma, no dugoročno daju jako dobre rezultate . I što je najljepše, kada ih jednom usvojite kao naviku, kilogrami se neće vratiti

Kozumirajte više ode

Kažemo “konzumirajte” umjesto “pijte” jer osim vode, pokušajte u prehranu ubaciti i “vodenasto” voće povrće poput krastavca, rajčice, najbolje ono koje je u sezoni. Ako ste dehidrirani vi zapravo zadržavate vodu jer vam se organizam usporava. Ostanite hidrirani tako što ćete cijelog dana piti tekućinu. “Najbolje bi bilo da u vodu dodate limun, kako biste ujedno potaknuli i detoksikaciju”, kaže Eve.

Dobro žvaćite hranu

Prilično je važno da dobro žvaćete hranu, tako da je pretvorite u što mekanije i tekućije stanje. To će draztično olakšati probavu . Napuhnost je često izazvana lošom probavom, a temeljitim žvakanjem izbjeć ćete probavne smetnje. Osim toga, duljim žvakanjem više ćete uživati u hrani i brže zasititi uz manje pojedenih kalorija.

Vježba dok sjedite

Ubrzajte metabolizam i izgradite mišiće na trbuhu. Iako nije jednostavno u prenatrpanom rasporedu pronaći vrijeme za vježbanje, vježbe za trbuh možete raditi bilo gdje, čak i na poslu, dok sjedite. Ispravite se i zategnite ramena iza. Duboko udahnite i tijekom izdisanja, zategnite trbuh i uvucite pupak. Ponavljajte to svakim izdahom.

Stube, a ne dizalo i to tako da tuče srce

Svi znaju da bi trebali koristiti stube umjesto dizala, kaže Eve. No ona savjetuje da otičete korak dalje. Ili možda bolje rečeno skok. Na svakoj razini stepeninca ( dva ili četiri puta po katu) skočite? A kad ne skačete, u svakom koraku podižite koljeno čim više. Možda zvuči kao uputa iz Ministarstva smiješnog hoda, ali vrlo brzo ćete oblikovati ne samo trbušne mišiće nego i guzu.

Izvor: net.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *