Dijeta sa heljdom: Za 14 dana SMRŠAJTE čak 7 do 10 kilograma

Brza dijeta sa heljdom je sve što vam treba, ako želite na brzinu da se otarasite par kilograma viška.

U poređenju sa drugim žitaricama heljda je niskokalorični, dijetski proizvod, koji sadrži mnogo proteina, aminokiselina, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, fosfora, joda, vitamina B1 i B6. Posle dve nedelje držanja dijete sa heljdom možete da izgubite 7 do 10 kg i ujedno očistite svoj organizam.

Pripremanje heljde:

Uveče proprženu heljdu u zrnu zalite kipućom vodom, ocedite i ponovo zalite kipućom vodom, poklopite i ostavite preko noći. Ujutru je spremna za upotrebu. Možete pripremiti 1, 2 ili 3 čaše, već prema svom apetitu.

Jelovnik dijete:

Heljdu je dozvoljeno jesti koliko god želite, bez začina, soseva i soli (jedino može soja sos). U toku dana popite 1 litar kefira (1%-1,6% m.m.) i pijte minimum 1,5 litra vode dnevno. Dozvoljena je i kafa, ali ne više od dve šolje dnevno, bez šećera. Poželjno je da četiri sata pre odlaska na spavanje završite sa poslednjim obrokom.

U toku dana možete uzimati voće i povrće (jabuka, narandža, kupus salata, zeleno povrće, suve šljive, kašiku meda). Možete jesti bareno zeleno povrće – spanać, brokoli, prokelj, grašak, ali bez soli i drugih začina.

Heljdina dijeta nije gladovanje, tako da ne bi trebalo da imate osećaj gladi. Kada završite sa dijetom čišćenje organizma se nastavlja još nekoliko dana, pa nemojte odmah da se merite, već sačekajte još 3-4 dana da stanete na vagu.

(zena.blic.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *