KAKO DA SMANJITE ŽUDNJU ZA SLATKIŠIMA – OVE BILJKE NEUTRALIŠU POTREBU ZA ŠEĆEROM: Evo kako da budu deo vaše svakodnevice

Želja za slatkišima najveći je neprijatelj dijete, ali i zdravlja uopšte, jer su ovi proizvodi puni šećera i nezdravih masnoća. U borbi protiv žudnje za slatkim mogu da nam pomognu određene biljke- evo koje.

Mnogima su u procesu mršavljenja najeveća prepreka slatkiši. Ovi neodoljivi prozvodi prepuni šećera i trans masti izazivaju zavisnot koje nije lako rešiti se, a osim što dodaju kilograme i masne naslage, generalno su štetni za organizam jer izazivaju nagli skok, a zatim vrtoglavi pad šećera, opterećujući pankreas, što dugoročno vodi oboljevanju od dijabetesa.

Kako da znate da vam potreban deteoks od slatkiša? 

– Imate potrebu da jedete na sat ili dva i često ste gladni

– Ne možete da se kontrolišete kada počnete da jedete slatko

– Želite da pojedete nešto slatko nakon svakog obroka

– Imate problem sa nivoom šećera u krvi

U borbi protvi želje za slatkišima mogu da pomognu određene biljke, tačnije čajevi.

Čaj od đumbira poznat je kao diuretik, pospešuje izbacivanje tečnosti, sadrži antioksidante i smanjuje želju za konzumiranjem slatkog.

Zeleni čaj predstavlja riznicu zdravlja. Pospešuje proizvodnju i aktivnost norepinefrina koji je odgovoran za metabolizam masti u našem telu. Zbog toga je glavni sastojak tinktura koje pomažu prilikom mršavljenja. Poboljšava varenje, pospešuje izlučivaje tečnosti i pozitivno deluje na kardiovaskularni i respiratorni sistem. Zvahvaljujući antioksidansima, preventivno deluje na razvoj mnogih bolesti.

Popijte jednu do dve šolje dnevno čaja, jedite više povrća i voća i celih zrna žitarica koji će pomoći u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi, a povremenu želju za slatkišima zadovoljite na primer kockicom crne čokolade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *