HRANILA SE KAO LJUDI IZ KAMENOG DOBA I SMRŠALA 45 KG Ovo je nova hit dijeta za kojom su svi poludjeli

Kristina Dijaz iz Miamija izgubila je 45 kilograma u 365 dana i pokrenula Instagram profil po imenu “cristina100down” kako bi drugim osobama dala motivaciju za promjenu životnih navika.

Ova 27-godišnjakinja svoj veliki uspjeh zahvaljuje paleo prehrani koja se temelji na hrani koje su bile dostupne i u kameno doba. Na njenom jelovniku naći će se mnoštvo svježih namirnica poput voća i povrća koje kombinuje uz nemasne bjelančevine poput lososa ili piletine pripremljene s minimalnom termičkom obradom.

Sama priznaje da povremeno prekrši načela paleo prehrane, pa u salatu stavi kakav komadić sira, a onih dana u mjesecu ne može odbiti niti čokoladu ili tjesteninu.

“Ja sam najbolji dokaz da ne trebate posvećivati previše pažnje na broj kilograma. Mojih 65 kilograma na 162 centimetara visine izgleda drugačije nego kod neke druge osobe.
Svako je drugačije građen i nosi težinu na drugi način, pa nema smisla biti rob vage. Oslobodite se i provodite nov način ishrane i vježbanja, bez provjeravanja stanja na vagi.”

Kristina je u takođe primjetila da je za redovno fotografisanje ključno za održavanje motivacije u dugotrajnom procesu gubitka kilograma.

“Osjećam zadovoljstvo kad primjetim promjene na svojem tijelu. Upravo zato važno je biležiti svaki usjpeh, jer fotografije prije i poslije mogu biti veliki podstrek kada osjećate da ste izgubili motivaciju za dalje.”

“Kada vidim da se moje telo mijenja svakoga dana osećam se zadovoljno. Upravo zato važno je fotografisati svoj napredak, jer prizori pre i posle mogu vam povratiti izgubljenu motivaciju.”

Dakako, važan dio njene fizičke transormacije očituje se u fizičkoj aktivnosti. Kristina je unajmila privatnog trenera s kojim vežba nekoliko dana u nedelji.

“Ako nemate izazov, nema ni promjene. Morate proći kroz teške situacije i doživeti bol da biste videli rezultate.”

Na početku njenog puta osamdeset posto činio je kardio trening poput trčanja ili izvođenja vežbi na eliptičnom trenežeru, a ostatak je bio posvećen laganom dizanju utega, te vježbama za učvršćivanje stomaka i zadnjice.

“Sada je situacija potpuno suprotna. Oko osamdeset posto mog treninga vezano je uz dizanje tegova i učvršćivanje tijela, a samo 20 posto kardio vježbi. Ne želim više gubiti težinu, pa sam se posvetila na izgradnji mišića. Uglavnom se skoncentrišem na donji do tijela poput zadnjice”.

Izvor: kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *