DOBIJATE RAK JER JEDETE OVE DVIJE NAMIRNICE! Njemački nobelovac svojom izjavom sve zaprepastio! (VIDEO)

Da li je moguće da je istina tako jednostavna kao što tvrdi ovaj njemački naučnik!

Njemački naučnik i dobitnik Nobelove nagrade u oblasti fiziologije, Harald zur Hauzen, upozorio je da jedan virus koji je slabo proučen, a koji se sreće kod krava, može izazivati rak kod ljudi!

– Smatram da domaće životinje mogu biti direktni izazivači raka debelog crijeva kod ljudi. Raspolažemo eksperimentalnim podacima idu u prilog ovoj hipotezi. Međutim, ovo tek treba potvrditi – istakao je Hauzen.

I drugi naučnici su i ranije upozoravali da upotreba crvenog mesa (govedine, teletine, konjetine, ovčetine i svinjetine) povećava rizik od dobijanja kolorektalnog raka. Ali, Hauzen tvrdi da opasnost dolazi samo sa govedinom, ali i sa, koliko god to izgledalo nevjerovatno, kravljim mlijekom!

Tradicionalno objašnjenje povezivano je sa pripremom mesa za jelo na roštilju, a otuda su izvođene tvrdnje da to dovodi do formiranja kancerogenih materija, piše Telegraf.

– Ova teza gubi iz vida da se iste takve kancerogene supstance obrazuju i pilikom prženja ribe i piletine, a da niko ne misli da upotreba mesa pernatih životinja i ribe povećava rizik od dobijanja raka debelog crijeva – naglašava naučnik.

Hauzen takođe ukazuje da se nivo kolorektalnih oboljenja od raka naglo povećao poslije Drugog svjetskog rata. On je uvjeren da je to najdirektnije povezano sa tim što je u tim zemljama postala popularna uvozna govedina.

Njemački naučnik dodaje i da se u pomenutim azijskim zemljama mnogo ređe sreće rak mliječnih žlijezda, zato što se u njima minimalno koriste u ishrani kravlje mlijeko i mliječni proizvodi.

Hauzen je u posljednjem broju naučnog časopisa International Journal of Cancer objavio da je proučavao uzorke krvi i mlijeka krava i da je u njima otkrio elemente DNK koji mogu pripadati nepoznatom virusu, koji bi mogao da bude uzrok raka.

Pogledajte video:

Izvor: fakti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *