Možda imate 20 kg otrova u crijevima. Evo šta možete učiniti…

Pravilno funkcioniranje kolona je dio zdravog tijela. On ima važnu ulogu u održavanju funkcionalne probave, imuniteta, održavanju ravnoteže vode u tijelu. To je dio debelog crijeva koji se proteže od cekuma do rektuma.

Ako vaš kolon ne funkcionira ispravno, doći će do zadržavanja toksičnog otpada duže nego što je potrebno. Nezdrav kolon ne pokreće izbacivanje otpada iz crijeva, nego se on taloži.

Ukoliko vaša crijeva ne funkcioniraju normalno, oni će zadržavati otpad duže nego što je to potrebno. Nakon toga će taj otpad biti apsorbovan u zid debelog crijeva i u krvotok. Ako je crijevo zdravo, otpad će izaći iz vašeg tijela tokom 24 sata.

No, moderni način života usporio je naš metabolizam i razlaganje hrane traje i do 70 sati. Ovo dovodi do nakupljanja otpada u vašim crijevima (neki kažu da ostane i do devet kilograma štetnih tvari).

Simptomi da nešto nije uredu da vašim probavnim sistemom:

Konstipacija, nadimanje, dijareja, gasovi, bolovi u stomaku, bolovi u zglobovima i mišićima, promjene u ponašanju, depresija, anksioznost, zamor, promjene raspoloženja, loše pamćenje, česte vaginalne i urinarne infekcije.

Recept koji pomaže izbacivanju toksina iz crijeva:

Sastojci:

(jedna porcija)

  • 2 žlice soka od limuna (1/2 limuna)
  • 2 žlice javorovog sirupa (ne komercijalnog javorovog sirup s okusom za palačinke)
  • 1/10 žličice ljute paprike u prahu
  • 2 dcl filtrirane vode

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke zajedno. Pijte tekućinu 5-8 puta dnevno u trajanju od najmanje 10 dana.

Također možete koristiti eterična ulja. Oni stimuliraju detoksikaciju i povećavaju unos hranjivih tvari i minerale koji vrše rebalans vašeg tijela. Terapijsko eterično ulje čini čuda, jer se njihove hranjive tvari već asimiliraju na ćelijskom nivou.

Sastojci:

  • 1 limun (sok)
  • 10 kapi eteričnog ulja limuna
  • 10 kapi eteričnog ulje mente

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke u 2 dcl vode. Pijte napitak svaki dan, tijekom dvije sedmice.

LijekizPrirode.com )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *